Преди Мерил Стрийп да успее да приеме своята почетна Златна палма на филмовия

...
Преди Мерил Стрийп да успее да приеме своята почетна Златна палма на филмовия
Коментари Харесай

Мислех, че съм приключила на 40: Мерил Стрийп с емоционална реч в Кан

Преди Мерил Стрийп да успее да одобри своята почетна Златна палма на филмовия фестивал в Кан във вторник вечерта, тя беше посрещната от бурни двуминутни аплодисменти. 74-годишната носителка на " Оскар " беше толкоз обзета от страсти, че първо се престори, че слиза от сцената, само че най-после стартира да танцува под съпровода на аплодисментите.



Френската звезда Жулиет Бинош, самата тя прочувствена, връчи премията на Стрийп с думите: „ Откъде идва това? Такава ли си родена? Не знам, само че в теб има вярващ; набожен, който ми разрешава да имам вяра. "
 Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан
Бинош назова Стрийп „ интернационално богатство “, като изброи доста от най-обичаните функции на Стрийп - от „ Изборът на Софи “ до „ Джули и Джулия “. По-късно Бинош добави: „ Ти промени метода, по който гледаме на киното. “

В речта си Стрийп благодари на Кан, че я приема още веднъж след 35 години. Последното ѝ участие на фестивала беше за „ Злите ангели “ от 1989 година Тя сподели, че гледането на ретроспективните клипове от нейната кариера е „ като да виждам през прозореца на влак-стрела, гледайки по какъв начин младостта ми лети към моята междинна възраст, тъкмо там, където заставам на тази сцена довечера. Толкова доста лица и толкоз доста места, които помня. ”
                             

Стрийп сподели за последния път, когато е била последния път в Кан:  „ Вече бях майка на три деца, щях да навърша 40 и мислех, че кариерата ми е завършила. “



„ Това не беше нереалистично очакване за актрисите по това време. И единствената причина, заради която съм тук довечера и това продължи, е поради доста надарените актьори, с които съм работила, в това число мадам ла президент, ” сподели тя, махвайки към ръководителя на журито Грета Геруиг, която я режисира в “2019 година Малка жена. "  

Стрийп приключи речта си, като сподели, че е „ толкоз признателна, че не ви е омръзнало лицето ми и не сте слязли от влака “.
                             

„ Майка ми, която нормално е права за всичко, ми сподели: „ Мерил, скъпа моя, ще видиш. Всичко става толкоз бързо. Толкова бързо.' Така и стана, по този начин и става “, сподели Стрийп. –  " С изключение на речта ми, която е прекомерно дълга. "

Наистина, церемонията във вторник вечер изглеждаше ненапълно на тематика Стрийп, като даже музиката съответстваше на една от обичаните на почитателите нейни функции в „ Mamma Mia “. Заглавната ария на ABBA към филмовия мюзикъл беше пусната на открито на аления килим, до момента в който осъществяването на Стрийп на „ The Winner Takes It All “ озвучи саундтрака към нейните заеми, а „ Dancing Queen “ беше пусната, до момента в който тя приемаше Златната палма.

Стрийп се причислява към няколко други сериозни играчи в промишлеността, които ще се появят на тазгодишното издание, в това число непоколебимия воин от „ Междузвездни войни “ Джордж Лукас, който ще получи почетна Златна палма на церемонията по закриването; Франсис Форд Копола, който показва новия си филм „ Мегалополис ” в конкурса; и Пол Шрадър, чийто „ О, Канада “ също се състезава за тазгодишната „ Златна палма “.

Емблематичната актриса има рекордните 21 номинации за Оскар за своята близо пет десетилетия дълга кариера и печели три за осъществяванията си в „ Крамър против Крамър “ (1980), „ Изборът на Софи “ (1983) и „ Желязната лейди “ (2012).

„ За мен е неизмерима чест да получа новината за тази влиятелна премия “ , сподели Стрийп в изказване, когато нейната почетна Златна палма беше обявена извънредно от Variety. „ Да спечелиш премия в Кан, за интернационалната общественост от актьори, постоянно е представлявало най-високото достижение в изкуството на правенето на филми. Да стоиш в сянката на тези, които преди са били почитани, е смиряващо и вълнуващо в идентична степен. Очаквам с неспокойствие да дойда във Франция, с цел да благодаря персонално на всички през май. ”
 Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан  Това се споделя да пристигнеш със жанр! Мерил Стрийп в Кан
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР